Groeneveldprijs

Sinds 2000 reikt de Stichting Groeneveld de Groeneveldprijs uit aan een persoon of organisatie die zich bijzonder heeft ingezet voor het debat over natuur en landschap in Nederland. De Groeneveldprijs ging naar: Geert Mak, Koos van Zomeren, het echtpaar Harrison, Matthijs Schouten, Jared Diamond, Willem Overmars, Frans van der Hoff , Benny Jolink, Louise Fresco, Auke van der Woud, Willem van Toorn, John Berger, Tracy Metz, de Groene redactie van dagblad Trouw, Wouter Helmer, Digna Sinke en Willem Ferwerda.

Deze prijs wordt jaarlijks toegekend door Stichting Kasteel Groenveld. Aan de prijs is een bedrag van 5000 euro verbonden.

Dhr. W.T. van Gelder

Dhr. J.H. Kuper (penningmeester)

Mw. L. ten Houten (secretaris)

Dhr. H.J. Achterhuis